S
Çift Anadal / Yan Dal
* Bölümümüzde çift anadal programı uygulanmamaktadır.
GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ YAN DAL UYGULAMA ESASLARI:
Bölüm Kontenjanı Listesi
Makine Mühendisliği Bölümü 3 öğrenci
Biyoloji Bölümü 3 öğrenci
Kimya Bölümü 3 öğrenci
FEN FAKÜLTESİ KİMYA BÖLÜMÜ İÇİN;
Yan Dal Programı Zorunlu Dersleri
GDM 124 Biyolojide Kavramlar (3-0) 3
GDM 311 Gıda Mikrobiyolojisi (4-0) 4
GDM 312 Gıda Mikrobiyolojisi Laboratuarı (0-2) 1
GDM 313 Gıda Kimyası (3-0) 3
Yan Dal Programı Seçmeli Ders Listesi
GDM 325 Uygulamalı Kinetik (3-0) 3
GDM 328 Uygulamalı Gıda Mikrobiyolojisi (3-0) 3
GDM 423 Gıda Biyoteknolojisi (3-0) 3
GDM 415 Fermentasyon Teknolojisinde Mühendislik Prensipleri (3-0) 3
GDM 424 Gıda Endüstrisinde Sanitasyon (3-0) 3
GDM 433 Gıda İşleme Teknolojileri I (3-0) 3
GDM 434 Gıda İşleme Teknolojileri II (3-0) 3
GDM 435 Gıda İşleme Teknolojileri III (3-0) 3
GDM 436 Gıda İşleme Teknolojileri IV (3-0) 3
GDM 432 Gıda Endüstrisinde Kalite Kontrol (3-0) 3
Toplam: 20 kredi
FEN FAKÜLTESİ BİYOLOJİ BÖLÜMÜ İÇİN;
Yan Dal Programı Zorunlu Dersleri
GDM 311 Gıda Mikrobiyolojisi (4-0) 4
GDM 312 Gıda Mikrobiyolojisi Laboratuarı (0-2) 1
GDM 313 Gıda Kimyası (3-0) 3
GDM 324 Gıda Materyallerinin Fiziksel Özellikleri (3-0) 3
Yan Dal Programı Seçmeli Ders Listesi
GDM 325 Uygulamalı Kinetik (3-0) 3
GDM 328 Uygulamalı Gıda Mikrobiyolojisi (3-0) 3
GDM 423 Gıda Biyoteknolojisi (3-0) 3
GDM 415 Fermentasyon Teknolojisinde Mühendislik Prensipleri (3-0) 3
GDM 424 Gıda Endüstrisinde Sanitasyon (3-0) 3
GDM 432 Gıda Endüstrisinde Kalite Kontrol (3-0) 3 (ön koşul:GM322)
GDM 433 Gıda İşleme Teknolojileri I (3-0) 3
GDM 434 Gıda İşleme Teknolojileri II (3-0) 3
GDM 435 Gıda İşleme Teknolojileri III (3-0) 3
GDM 436 Gıda İşleme Teknolojileri IV (3-0) 3
Toplam: 20 kredi
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ İÇİN;
Yan Dal Programı Zorunlu Dersleri
GDM 124 Biyolojide Kavramlar (3-0) 3
GDM 311 Gıda Mikrobiyolojisi (4-0) 4
GDM 312 Gıda Mikrobiyolojisi Laboratuarı (0-2) 1
GDM 313 Gıda Kimyası (3-0) 3
Yan Dal Programı Seçmeli Ders Listesi
GDM 325 Uygulamalı Kinetik (3-0) 3
GDM 328 Uygulamalı Gıda Mikrobiyolojisi (3-0) 3
GDM 423 Gıda Biyoteknolojisi (3-0) 3
GDM 415 Fermentasyon Teknolojisinde Mühendislik Prensipleri (3-0) 3
GDM 424 Gıda Endüstrisinde Sanitasyon (3-0) 3
GDM 433 Gıda İşleme Teknolojileri I (3-0) 3
GDM 434 Gıda İşleme Teknolojileri II (3-0) 3
GDM 435 Gıda İşleme Teknolojileri III (3-0) 3
GDM 436 Gıda İşleme Teknolojileri IV (3-0) 3
GDM 432 Gıda Endüstrisinde Kalite Kontrol (3-0) 3
Toplam: 20 kredi