Hakkımızda

Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü 2008 yılında kurulmuş olup, lisans düzeyinde eğitim vermekte ve araştırma faaliyetleri yürütmektedir. Fakültemiz Gıda Mühendisliği Bölümü Lisans Eğitim ve Öğretim Programı, 4 yıl (8 yarıyıl) sürelidir. Bölümde öğretim ve araştırma faaliyetleri 1 profesör, 1 doçent, 4 yardımcı doçent, 3 araştırma görevlisi ve 1 uzman olmak üzere 10 akademik personel ile yürütülmektedir. Bölümde yürütülen lisans programı ilk yıl verilen temel bilim derslerinin yanı sıra yoğun temel mühendislik ve teknoloji dersleri içermektedir. Öğretim dili Türkçe’dir. Öğretim ve araştırma faaliyetlerinin yanı sıra, bölüm ve üniversite çapında faaliyet gösteren kulüp ve topluluklar bünyesinde de çeşitli etkinlikler yürütülmektedir. Gıda Mühendisliği Bölümünün henüz Yüksek Lisans ve Doktora programları bulunmamaktadır.
Bu içerik 03.03.2013 tarihinde yayınlandı ve toplam 3051 kez okundu.