Amaç ve Hedef


AMAÇ
Trakya Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü bilgi ve becerilerini insanların yararına katma değeri artırılmış, sağlıklı gıda maddelerinin üretimi esnasında hammadde israfının önlenmesi, kaliteli gıda ürünleri ile kalitenin artırılmasına, üretim maliyetinin azaltılmasına yönelik süreçlerin tasarımı ve geliştirilmesinde etkinlik gösterebilecek gıda mühendisleri yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Bu temel amaç çerçevesinde

  • Gıda hammaddelerinin ve ürünlerinin karakterizasyonu; Geleneksel ve ileri teknolojili gıda süreçleleri konusunda aldıkları eğitim ile kazandıkları bilgi ve becerileri kullanabilen ve uygulayabilen,
  • Karmaşık mühendislik problemlerine sürdürülebilir çözümler üretebilen, analitik düşünme yeteneğine sahip, tasarım projelerinde yer alabilen, çok disiplinli ve disiplin içi takımlarda işlev görebilen, bireysel bilgi ve becerilerini takım çalışmaları ile bütünleştirebilen, yaşam boyu merak, öğrenme ve irdeleme gereksinimini hisseden, etkin yazılı/sözlü iletişim becerilerine sahip, özgüvenli ve girişimci,
  • Gıda zinciri ile ilgili sosyal sorunları kavramış, sorumluluk, meslek etiği ve profesyonellik konularının gereklerini benimsemiş mühendisler yetiştirmektir.

HEDEF
Trakya Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü: Bilgi ve becerilerini insanların yararına katma değeri artırılmış gıda maddelerinin üretimi esnasında hammadde israfının önlenmesi, kaliteli gıda ürünleri ile kalitenin artırılmasına yönelik süreçlerin tasarımı ve geliştirilmesinde etkinlik gösterebilecek;  yazılı/sözlü iletişim kurabilen, girişimci, karmaşık problemlere yaklaşımda bulunabilecek analitik düşünme yeteneğine sahip, yaşam boyu öğrenmenin önemini kavramış, meslek etiği kurallarını benimsemiş gıda mühendisleri yetiştirmeyi hedeflenmektedir.


Bu içerik 16.11.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 506 kez okundu.