Program Eğitim Amaçları

Trakya Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Programının Eğitim Amaçları (PEA):

PEA1 – Programda gıda hammaddelerinin ve ürünlerin karakterizasyonu; hem klasik ve hem de yüksek teknolojili gıda süreçlemeleri konusunda aldıkları eğitim ile kazandıkları bilgileri sektörde kullanabilen,

PEA2 - Karmaşık mühendislik problemlerine sürdürülebilir çözümler üretebilen, analitik düşünebilen, bireysel ve takım halinde tasarım yapabilen ve AR-GE becerilerine sahip, yaşam boyu merak, öğrenme ve irdeleme gereksinimini hisseden, etkin iletişim kurabilen, özgüvenli ve girişimci,

PEA3 - Gıda zinciri ile ilgili sosyal sorunları kavrayabilen, sorumluluk, etik ve profesyonellik konularında bilgi sahibi mezunlar yetiştirmektir.

Bu içerik 21.06.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 225 kez okundu.