Staj Dosyası Hazırlama Klavuzu

STAJ DOSYASI HAZIRLAMA KLAVUZU

  • Staj yeri staj komisyonu tarafından da uygun bulunan tercihen bir gıda analizi laboratuarı veya gıda üretim tesisinde yapılır. Öğrenciler; staj yapacakları kuruluştan sağlayacakları STAJ KABUL belgesini staj komisyonuna sunmak zorundadır. Bu sebeple staj yapılacak işletme hakkında staj komitesine danışılmalıdır.
  • Staj dosyası Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü tez yazım kurallarına uygun bir biçimde yazılmalıdır.
  • Staj dosyasının aşağıda belirtilen başlıkları içermesi zorunludur.
1) İÇİNDEKİLER: Raporun içindeki başlıkları ve sayfa numaralarını içermelidir.

2) 
ÖZET: Tüm staj raporunu özetleyecek biçimde önemli noktalar özet içerisinde yazılmalıdır. Özet kapsamında yer alması gereken başlıklar aşağıda sıralanmıştır;

2.1.
ŞİRKETİN TANITIMI:
i) Şirketin adı
ii) Şirketin adresi
iii) Şirket hakkında kısa bilgi
iv) Şirketin organizasyon yapısı
v) Şirkette çalışan mühendis sayısı ve görevleri

2.2. 
BÖLÜMLER, ÜRÜN VEYA ÇALIŞMA YELPAZESİ, ALET-EKİPMAN HAVUZU

2.3.
İŞLETME VEYA LABORATUAR HAKKINDA ANA ELEŞTİRİ

2.4.
STAJI GERÇEKLEŞTİREN ÖĞRENCİNİN ANA KAZANCI

3) 
ANA RAPOR (ÇALIŞMANIN DETAYLARI):
Bu kısım günlük staj tutanaklarına elle yazılacaktır. Ayrıca yazılan bu tutanaklar sorumlu mühendis tarafından imzalanıp işletmenin mührü basılmalıdır.
Ana Rapor aşağıda belirtilen başlıklar hakkında DETAYLI bilgiler içermelidir.
1) İşletme stajında işletmenin yeri, personel sayısı ve görevleri, bölümleri ve akış çizgeleri (bu çizgeler işletme tarafından öğrenciye verilmiyor ise öğrenci tarafından hazırlanması şarttır),
2) Ürün yelpazesi, işletmenin hammadde ve ürün kapasitesi
3) Madde ve erke denklikleri, kalite kontrol testleri ve maliyet analizi
i) Madde ve erke denkliği en az bir adet ekipmanda ayrıntılı biçimde verilmelidir (gerçek veriler elde edilememiş ise gerçekçi varsayımlar yapılmalıdır)
ii) Maliyet analizi en az bir adet üründe ayrıntılı biçimde verilmelidir
(gerçek veriler elde edilememiş ise gerçekçi varsayımlar yapılmalıdır)
4) Satın alma ve pazarlama bölümleri incelenmeli ve işletmenin pazarlama stratejileri tartışılmalıdır.
5) Laboratuar stajında yapılan çalışmanın amacı, yöntemi ve bulgular bilimsel olarak verilip
tartışılmalıdır.

4) 
SONUÇ VE TAVSİYELER: Stajda öğrenilen bilgi ve kazanılan deneyimlerden bahsedilecek ve işletmenin iyi ve kötü tarafları hakkında yorum ve tavsiyelerde bulunulacaktır.

5) 
EK:
Kalite kontrol testlerinin prosedürleri, işletmeden veya işletmede bulunan bölümler ve cihazlarla ilgili verilmesi gerekli görülen resimler vb. ek materyal REFERANSLAR
Bu içerik 03.03.2013 tarihinde yayınlandı ve toplam 9525 kez okundu.